cover-image

Keurmerken en Certificeringen

InterStep is lid van de Vereniging van Detacheerders Nederland  

Binnen de Nederlandse arbeidsmarkt is detachering uniek. Enerzijds bieden detacheerders door hun positie als onderscheidende werkgever zekerheid aan hun werknemers. Aan de andere kant zorgen ze voor flexibiliteit bij opdrachtgevers, als het gaat om snelle op- en afschaling.

In 2018 besloot een aantal detacheringsorganisaties een branchevereniging op te zetten: de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN). Dit vanuit de gedachte dat detacheerders samen sterker staan dan alleen. Maar ook om gesprekspartner te zijn in de dialoog over de inrichting van de arbeidsmarkt, duurzame inzetbaarheid, inclusiviteit en bijvoorbeeld het uitgangspunt dat detacheren een groter aandeel in de moderne, veranderde arbeidsmarkt zou moeten hebben.

Leden van de VvDN

Leden van de vereniging zijn organisaties of zelfstandige labels die als kernactiviteit detacheren hebben. InterStep is ook lid van de VvDN. Wij werken dan ook conform (inter)nationale wet- en regelgeving en hanteren statuten, kwaliteitscriteria en gedragsregels. Dit betekent dat wij voldoen aan een aantal kwaliteitseisen (non-negotiables). De non-negotiables voldoen aan de eisen binnen de Alliantie van werk. Alleen detacheerders die SNA-gecertificeerd of soortgelijk zijn (of dit binnen een jaar worden), kunnen lid worden van de VvDN.

Doelstellingen van de VvDN
  • aantonen van de maatschappelijke relevantie van detacheren
  • bijdragen van verbetering van het imago van detacheren
  • relevante feiten en cijfers inzichtelijk maken
  • organiseren van netwerk en lobby voor detacheerders
  • het binnen Detachering groeien naar een code voor goed werkgeverschap
  • erkenning van Detachering en het leveren van een bijdrage om te komen tot een eindresultaat waarbij Detachering een eigen juridische status krijgt
  • ontwikkelen van een kennisplatform rondom detacheren
  • stimuleren van arbeidsmarktinnovatie binnen de branche

 

Stichting Normering Arbeid

Het SNA-keurmerk van de Stichting Normering Arbeid is hét keurmerk voor ondernemingen die arbeid ter beschikking stellen. Denk aan uitzendbureaus, detacheerders, payrollbedrijven, maar ook aan (onder)aannemers van werk. De Stichting Normering Arbeid verleent het keurmerk. Het is ontwikkeld om de risico’s te beperken van inleners van arbeid en opdrachtgevers van werk. Bedrijven met het SNA-keurmerk worden periodiek beoordeeld op hun verplichtingen uit arbeid.

 

Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendkrachten 

 We werken veilig of we werken niet 

Dat is het leidende principe binnen InterStep en voor al onze Professionals die bij uiteenlopende opdrachtgevers aan de slag gaan. De veiligheid en gezondheid van onze professionals staat voorop en dat weten ook onze klanten en daar toetsen wij hen ook op en geven wij instructie toe. Met het VCU certificaat laten wij dit zien.

Als onderdeel van deze certificering laten wij ons periodiek toetsen of wij nog steeds veilig en gezond werken én of dit in samenspraak met onze opdrachtgevers voldoende geborgd is.

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.