030 - 2518995 info@interstep.nl
Zeilregatta 2014

Zeilregatta 2014

Geslaagde zeildag met onze relaties op het Markermeer in Muiden! Verslag geschreven door Erwin Bijvoet, Manager Design & Estimation, IHC Parts & Services B.V.

Woensdag 11 juni. Het is stralend weer en de wind die ’s ochtends nog nergens te bekennen was is komen opzetten. Op het terras van Fort H in Muiden verzamelen de gasten uit alle windstreken om te gaan genieten van een goede zeilwedstrijd. Dat bij zeilen flexibiliteit in uitvoering en planning hoort merkten we direct toen we het water op gingen richting de sluis. In plaats van vijf boten zouden er maar vier boten aan de start verschijnen door motorpech. Na het verdelen van de gasten kon er geoefend worden. Doelen, strategie, posities, taken, het leek wel op werk.

Minuten voor het startsignaal slaat de stemming aan boord om. De spanning stijgt, want er moet serieus gestreden gaan worden. Gelukkig wilde de bemanning van de Morningstar het wel gezellig houden, dus bleven de instructies vriendelijk en werden foutjes vergeven. Als je dat vergelijkt met de verhalen over voorgaande jaren en andere schippers…….

Na een perfecte start van de eerste race, waarbij de tegenstander te vroeg over de lijn ging, volgde een mooie race en een duidelijke winnaar. Dat smaakte naar meer. In de tweede race koos de concurrentie voor een betere route naar de boei. De opgelopen achterstand kon alleen goedgemaakt worden door ‘testosteron’, door ‘wij hebben de grootste’. En dus ging er een zeer groot zeil, de spinnaker, omhoog. Dat ging niet vanzelf. De zweetdruppels liepen bij de schippers met stralen er vanaf. In felle kleuren en grote snelheid op de ‘vijand’ af. Maar helaas, de baan was te kort.

Na de wedstrijd terug naar de haven voor de nabespreking. Maar niet rechtstreeks, omdat de motorboot van de wedstrijdorganisatie zonder benzine midden op het water dobberde. Dus als echte waterwacht de motorboot naar de haven gesleept. Iets later dan gepland aan de borrel. Maar niemand die daar mee zat, aangezien de locatie, het weer, de versnaperingen en het gezelschap alles goed maakte.

Na een goed verzorgde BBQ ging iedereen weer naar huis met een gevulde buik, een gloeiend gezicht en een voldaan gevoel. Interstep bedankt voor deze geslaagde dag.

Reacties van onze relaties die hebben deelgenomen aan het evenement:

“Uiteindelijk bijgekomen van een bijzonder mooie dag waarin we met jullie enthousiaste team een gezellige, maar ook sportieve uitdaging aangegaan zijn. Het is jullie gelukt om op een leuke manier mensen bij elkaar te brengen die op een ongedwongen manier kennis hebben kunnen maken met jullie mooie bedrijf Interstep. Het was dan ook op alle vlakken interessant om hier aan deelgenomen te hebben.” Loui Pasker, Wolter & Dros Amersfoort.

“Voor het eerst deelgenomen aan de Interstep Zeil Regatta. Wat een enorm gezellige middag en avond bleek te zijn. Na een korte kennismaking hebben we de hele middag doorgebracht op het Markermeer waar de weersomstandigheden perfect waren om lekker te genieten van het zeilen en de zon. De barbecue was een gezellig afsluiter om na te praten over de gezellige middag en de achtergronden van de zeilers. Een ontzettend leerzame en gezellige dag!” Dré Schellekens, Van Doren Engineers.

“Van mijn kant wil ik het InterStep team bedanken voor een geweldige dag”. Adri Mous, SABIC Innovative Plastics.

“Bedankt voor dit leuke evenement. Zeer goede organisatie en prettige sfeer en weer”. Rob de Gaaij, DAMEN SCHELDE NAVAL SHIPBUILDING.

“Bedankt voor de leuke belevenis”. Pascal Docter, Van Gelder Telecom.

“Ik vond het een erg leuke en gezellige middag. Bedankt voor de uitnodiging en organisatie.” Caroline Boom, NEM Energy.

“Ik was door Interstep voor de eerste keer uitgenodigd en ging vol verwachting naar Muiden. Ik heb wel zee-zeilervaring , maar om met een grote wedstrijdboot te gaan zeilen is toch wel een uitdaging. Het was meer dan de moeite waard, het weer was goed en er stond wind. De mensen waren leuk en interessant en de verzorging was top! Interstep bedankt!” Maarten van der Knaap, Muller Dordrecht.

InterStep bedankt ook haar relaties voor het mede mogelijk maken van deze fantastische dag!


Foto’s van de Zeil Regatta vind je hier

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign