030 - 2518995 info@interstep.nl
Werkstudenten Antea bij InterStep

Werkstudenten Antea bij InterStep

Sinds maart 2018 biedt InterStep werkruimte aan inmiddels zestien studenten die een opdracht voor Antea Group uitvoeren. Opdrachtgever Stedin heeft Antea Group gevraagd om hen bodemadviesdiensten te leveren. Een onderdeel daarvan is het beoordelen van verschillende aanvragen in het beginstadium van ieder (bouw)project. Voor deze taak heeft Antea Group InterStep gevraagd om hier diverse studenten voor te werven en te faciliteren.

Bij aanvang van de samenwerking tussen Stedin en Antea Group was de werklast relatief laag. Het betrof twee aanvragen per dag die verwerkt moesten worden. Al snel steeg dit aantal naar 25 aanvragen per dag. Vanwege deze enorme stijging was er snel hulp nodig. Antea Group schakelde hiervoor direct GreenBlue in, expert op het gebied van studentenuitzending en onderdeel van InterStep.

Werkzaamheden studenten
Iedere aanvraag komt binnen bij een student die deze vervolgens beoordeelt op inhoud en compleetheid. Ze bekijken welke informatie er benodigd is om een uitspraak te kunnen doen over de desbetreffende bodemkwaliteit. Ze kunnen, indien nodig, vervolgens meer informatie opvragen bij bijvoorbeeld een gemeente of omgevingsdienst. Uiteindelijk vormen ze een oordeel over de bodemkwaliteit. In het rapport geven zij aan of er iets nodig is in het kader van de Wet Bodembescherming en/of in het kader van veilig werken.

Begeleiding Antea Group
Antea Group heeft, voordat zij aan het werk gingen, de studenten uitgebreid gebrieft middels diverse avondsessies. Hierin werd hen de benodigde informatie gegeven die zij nodig hebben om het werk goed uit te kunnen voeren. Verder bestaat het voornamelijk uit learning on the job. Al doende leren de studenten hoe zij het beste het werk kunnen uitvoeren. Daarnaast is er altijd begeleiding op locatie omdat de projectmanager van Antea Group daar aanwezig is.

Wanneer de studenten hun rapport en advies hebben afgerond, sturen zij deze in eerste instantie terug naar Antea Group. Zij controleren en passen deze waar nodig aan. Daarbij geven ze de student feedback waarmee hij/zij in de toekomst verder kan. Na de controle stuurt Antea Group het dossier naar Stedin.

Meerwaarde
Voor de studenten is de bijbaan voor dit project erg interessant op meerdere vlakken. Zij doen namelijk naast hun studie relevante werkervaring op, waarbij ze inhoudelijk belangrijk werk mogen uitvoeren. Daarnaast leren ze projectmatig werken, hebben ze veel klantcontact en dragen ze hun eigen verantwoordelijkheden.

Antea Group zal in de toekomst wellicht ondersteuning op kantoor nodig hebben voor andere werkzaamheden. Middels deze samenwerking maken ze op een laagdrempelige manier kennis met studenten die nu al hun kwaliteiten kunnen laten zien. Hier vloeien later wellicht duurzame werkrelaties uit.

Overig nieuws

Werkstudenten Antea bij InterStep

Sinds maart 2018 biedt InterStep werkruimte aan inmiddels zestien studenten die een opdracht voor Antea Group uitvoeren. Opdrachtgever Stedin heeft Antea Group gevraagd om hen bodemadviesdiensten te leveren. Een onderdeel daarvan is het beoordelen van verschillende aanvragen in het beginstadium van ....

Lees meer..

Hoe trek je jong technisch talent aan, als je geen Elon Musk heet?

Jonge techneuten staan te springen om te werken voor een bedrijf zoals Tesla, SpaceX of The Boring company. Deze disruptieve organisaties zijn nieuw, anders, hip, snel en aantrekkelijk. Zij lijken enkel hun imago nodig te hebben om nieuw technisch talent aan te trekken. Maar wat als jouw organisatie....

Lees meer..

Onverwachte concurrentie door disruptie

We bevinden ons momenteel in de grootste industriële revolutie van de afgelopen 200 jaar. We leven in een wereld van digitale platformen en internet. De digitale snelwegen zijn in de afgelopen jaren gecreëerd, nu is het tijd om deze snelwegen volop te bewandelen. Organisaties die dit inzien en oma....

Lees meer..

De 8 belangrijkste technologieën voor de toekomst

PwC* voert ieder jaar een innovatieonderzoek uit waarbij respondenten inzicht geven in wat voor hen de belangrijkste innovatietrends zijn. Ze voorspellen welke technologieën de komende jaren in vrijwel alle sectoren de meeste impact zullen maken. Meer dan 150 technologieën worden hierbij geanalyse....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign