030 - 2518995 info@interstep.nl
Virtual en augmented Reality: Beyond

Virtual en augmented Reality: Beyond

Je hebt het vast eerder voorbij zien komen, maar de virtual en augmented reality veroveren in hoog tempo de economische markt. De toepassingen worden niet alleen gebruikt voor spelletjes, maar ze worden ook gebruikt voor industriële en maatschappelijke toepassingen. Met de tentoonstelling ‘Beyond..’ laten 16 AR/VR-bedrijven uit de Brainportregio zien hoe dit in zijn werking gaat. Tijdens de Dutch Design Week kunnen bezoekers in de Effenaar zelf ervaren hoe deze nieuwe wereld grenzeloze kansen biedt.

Virtual en Augmented reality zijn de laatste jaren uitgegroeid tot volwaardige industrieën. Het idee dat dit alleen gebruikt gaat worden bij games, is allang achterhaald. De toepassingen lenen zich ook uitstekend voor trainingen en educatie. Sectoren zoals logistiek, gezondheidszorg, industrie en toerisme maken al volop gebruik van VR en AR.

Hyperspace Collective

Om sneller mee te groeien met deze markt en door te stoten met commerciële successen, hebben 16 jonge VR- en AR-bedrijven in de Brainportregio zich verenigd in het Hyperspace Collective. Door slim samen te werken en hun expertises te delen, kunnen ze de kosten drukken en sneller opschalen.

Praktische toepassingen

Tijdens de Dutch Design Week laten ze in de Effenaar zien waartoe ze in staat zijn. De thema van de tentoonstelling heet ‘Beyond..’. Hyperspace Collective gaat zich vooral richten op de praktische toepassingen van VR en AR. Wat kun je allemaal met de technieken? Wat mogen we in de toekomst verwachten? Wat kan VR en AR voor u betekenen?

Biofeedback

Het Hyperspace Collective legt ook de verbanden bloot tussen VR/AR en het gebruik van data en biofeedback (data genereren tijden de VR-beleving). VR is bij uitstek het medium om onze empathische kanten aan te spreken. De bezoekers kunnen ervaren hoe het is om in handen van mensensmokkelaars terecht te komen. Een spannend avontuur, soms met oncomfortabele gebeurtenissen.

Gezondheidszorg

De empathische impact van virtual reality biedt veel perspectief voor de gezondheidszorg. Het kan vergaand inzicht geven in neurologische aandoeningen. En de feedback kan gebruikt worden om nieuwe therapieën te ontwikkelen. Binnen het Hyperspace Collective hebben een aantal partijen hun krachten gebundeld om hiervoor een methode te ontwikkelen. Op de expositie zijn in totaal acht bijzondere projecten van zorginnovatie door middel van VR/AR-toepassingen te ervaren.

Neem een kijkje op de website van Hyperspace Collective voor meer informatie.

http://hyperspacecollective.com/nl/

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on Twitter

Overig nieuws

Test je engineer skills met je eigen articifial intelligence robot!

Op Kickstarter lanceerde Creoqode de Nova een ‘do it yourself’ kit om een artificial intelligence robot te bouwen. Met Nova kun je zelf je codeer en engineer skills testen, door controle te krijgen over de Nova, precies zoals jij dat zou willen. Met Nova kun je leren coderen, werken met elektrot....

Lees meer..

Ook TU Eindhoven wint de World Solar Challenge!

Afgelopen donderdag won TU Delft de World Solar Challenge in de Challenger-klasse met de Nuna9. Vrijdag finishte de Stella Vie van Solar Team Eindhoven in de Cruiser-klasse en veroverder de eerste plaats. In deze klasse gaat het niet alleen over snelheid, zoals in de challenger-klasse, maar om effic....

Lees meer..

TU Delft wint World Solar Challenge!

Het Nuon Solar Team uit Delft heeft opnieuw de Bridgestone World Challenge in Australië gewonnen. Een wereldwijde wedstrijd waarin teams tegen elkaar strijden met auto’s die rijden op zonne-energie. Alle 40 deelnemende teams startte op 8 oktober in Australië. Het parcours, dat dwars door Austral....

Lees meer..

Schip Volvo Ocean Race getest in MARIN testbassin!

Schipper Simeon Tienpont doet mee aan de Volvo Ocean Race, een internationale zeilwedstrijd. Om de drie jaar strijden landen tegen elkaar, door in 9 maanden, in verschillende etappes om de wereld te zeilen. Het zeilschip waarmee Simon gaat racen is door MARIN getest in hun testbassin in Wageningen. ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign