030 - 2518995 info@interstep.nl
Virtual en augmented Reality: Beyond

Virtual en augmented Reality: Beyond

Je hebt het vast eerder voorbij zien komen, maar de virtual en augmented reality veroveren in hoog tempo de economische markt. De toepassingen worden niet alleen gebruikt voor spelletjes, maar ze worden ook gebruikt voor industriële en maatschappelijke toepassingen. Met de tentoonstelling ‘Beyond..’ laten 16 AR/VR-bedrijven uit de Brainportregio zien hoe dit in zijn werking gaat. Tijdens de Dutch Design Week kunnen bezoekers in de Effenaar zelf ervaren hoe deze nieuwe wereld grenzeloze kansen biedt.

Virtual en Augmented reality zijn de laatste jaren uitgegroeid tot volwaardige industrieën. Het idee dat dit alleen gebruikt gaat worden bij games, is allang achterhaald. De toepassingen lenen zich ook uitstekend voor trainingen en educatie. Sectoren zoals logistiek, gezondheidszorg, industrie en toerisme maken al volop gebruik van VR en AR.

Hyperspace Collective

Om sneller mee te groeien met deze markt en door te stoten met commerciële successen, hebben 16 jonge VR- en AR-bedrijven in de Brainportregio zich verenigd in het Hyperspace Collective. Door slim samen te werken en hun expertises te delen, kunnen ze de kosten drukken en sneller opschalen.

Praktische toepassingen

Tijdens de Dutch Design Week laten ze in de Effenaar zien waartoe ze in staat zijn. De thema van de tentoonstelling heet ‘Beyond..’. Hyperspace Collective gaat zich vooral richten op de praktische toepassingen van VR en AR. Wat kun je allemaal met de technieken? Wat mogen we in de toekomst verwachten? Wat kan VR en AR voor u betekenen?

Biofeedback

Het Hyperspace Collective legt ook de verbanden bloot tussen VR/AR en het gebruik van data en biofeedback (data genereren tijden de VR-beleving). VR is bij uitstek het medium om onze empathische kanten aan te spreken. De bezoekers kunnen ervaren hoe het is om in handen van mensensmokkelaars terecht te komen. Een spannend avontuur, soms met oncomfortabele gebeurtenissen.

Gezondheidszorg

De empathische impact van virtual reality biedt veel perspectief voor de gezondheidszorg. Het kan vergaand inzicht geven in neurologische aandoeningen. En de feedback kan gebruikt worden om nieuwe therapieën te ontwikkelen. Binnen het Hyperspace Collective hebben een aantal partijen hun krachten gebundeld om hiervoor een methode te ontwikkelen. Op de expositie zijn in totaal acht bijzondere projecten van zorginnovatie door middel van VR/AR-toepassingen te ervaren.

Neem een kijkje op de website van Hyperspace Collective voor meer informatie.

http://hyperspacecollective.com/nl/

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign