030 - 2518995 info@interstep.nl
Smart mobility Helmond ontvangt Europees geld

Smart mobility Helmond ontvangt Europees geld

In de afgelopen jaren is de Helmondse Automotive campus uitgegroeid tot een centrum van innovatie op het gebied van green en smart mobility. Hierdoor heeft de Helmondse campus een subsidie van ruim zeven ton verkregen voor de uitvoering van vier grote projecten die deels op de Automotive campus zullen worden uitgevoerd. De Europese subsidie laat zien dat de Brainportregio op dit terrein een goede naam heeft opgebouwd. “Deze subsidies stimuleren onze ambities, de werkgelegenheid en verdere ontwikkeling van de Automotive campus”, aldus de Helmondse wethouder Jos van Bree.

Horizon 2020 (Het zogenoemde Europees subsidieprogramma) richt zich op innovatie in meerdere gebieden, waaronder het ontwikkelen, testen en naar de markt brengen van ITS (Intelligente Transport Systemen).

De Automotive Campus is gedoopt tot een ‘levend laboratorium’ waar onder andere oplossingen worden gezocht voor groene mobiliteit. Zo worden er regelmatig praktijktesten gedaan op de a270 en heeft Helmond op diverse plaatsen slimme verkeerslichten.

Dit soort initiatieven heeft ervoor gezorgd dat Helmond een goede reputatie heeft verkregen. En de goede reputatie heeft ertoe geleid dat de stad benaderd is om deel te nemen aan nieuwe Europese projecten. De Europese commissie heeft de afgelopen periode vier verschillende projecten goedgekeurd waaraan Helmond zal deelnemen. Dit betekend dat de ambtelijke uren die aan de projecten worden besteed, vergoed zal worden door de Europese commissie. De daadwerkelijke onderzoeken en testen zullen grotendeels uitgevoerd worden rond de Automotive Campus.
Zoals eerder beschreven zijn er vier projecten goedgekeurd door de Europese commissie, waaronder;

Autopilot
Een groot project van ongeveer 20 miljoen euro. Dit project is erop gericht om aspecten als; geautomatiseerd rijden, the internet of Things en duurzame mobiliteitsdiensten en vervoersconcepten met elkaar te combineren en te ontwikkelen. Het slotevenement van dit project zal op de Automotive Campus plaatsvinden, waarschijnlijk in 2019 of 2020.

Capital
Een project om kennisuitwisseling en trainingsprogramma’s op te bouwen op het gebied van intelligente transportsystemen.

Maven
Een project dat zich richt op onderzoek naar en het testen van geautomatiseerde voertuigen. De interactie tussen geautomatiseerde voertuigen en verkeerslichten staat in dit project centraal.

C-TheDifference
Tot slot zorgt dit project ervoor dat er verdere ontwikkelingen komen bij intelligente transportsystemen. Je kunt denken aan optimalisatie van systemen die gebruikt worden om verkeerslichten te beïnvloeden.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on Twitter

Overig nieuws

Test je engineer skills met je eigen articifial intelligence robot!

Op Kickstarter lanceerde Creoqode de Nova een ‘do it yourself’ kit om een artificial intelligence robot te bouwen. Met Nova kun je zelf je codeer en engineer skills testen, door controle te krijgen over de Nova, precies zoals jij dat zou willen. Met Nova kun je leren coderen, werken met elektrot....

Lees meer..

Ook TU Eindhoven wint de World Solar Challenge!

Afgelopen donderdag won TU Delft de World Solar Challenge in de Challenger-klasse met de Nuna9. Vrijdag finishte de Stella Vie van Solar Team Eindhoven in de Cruiser-klasse en veroverder de eerste plaats. In deze klasse gaat het niet alleen over snelheid, zoals in de challenger-klasse, maar om effic....

Lees meer..

TU Delft wint World Solar Challenge!

Het Nuon Solar Team uit Delft heeft opnieuw de Bridgestone World Challenge in Australië gewonnen. Een wereldwijde wedstrijd waarin teams tegen elkaar strijden met auto’s die rijden op zonne-energie. Alle 40 deelnemende teams startte op 8 oktober in Australië. Het parcours, dat dwars door Austral....

Lees meer..

Schip Volvo Ocean Race getest in MARIN testbassin!

Schipper Simeon Tienpont doet mee aan de Volvo Ocean Race, een internationale zeilwedstrijd. Om de drie jaar strijden landen tegen elkaar, door in 9 maanden, in verschillende etappes om de wereld te zeilen. Het zeilschip waarmee Simon gaat racen is door MARIN getest in hun testbassin in Wageningen. ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign