030 - 2518995 info@interstep.nl
Smart mobility Helmond ontvangt Europees geld

Smart mobility Helmond ontvangt Europees geld

In de afgelopen jaren is de Helmondse Automotive campus uitgegroeid tot een centrum van innovatie op het gebied van green en smart mobility. Hierdoor heeft de Helmondse campus een subsidie van ruim zeven ton verkregen voor de uitvoering van vier grote projecten die deels op de Automotive campus zullen worden uitgevoerd. De Europese subsidie laat zien dat de Brainportregio op dit terrein een goede naam heeft opgebouwd. “Deze subsidies stimuleren onze ambities, de werkgelegenheid en verdere ontwikkeling van de Automotive campus”, aldus de Helmondse wethouder Jos van Bree.

Horizon 2020 (Het zogenoemde Europees subsidieprogramma) richt zich op innovatie in meerdere gebieden, waaronder het ontwikkelen, testen en naar de markt brengen van ITS (Intelligente Transport Systemen).

De Automotive Campus is gedoopt tot een ‘levend laboratorium’ waar onder andere oplossingen worden gezocht voor groene mobiliteit. Zo worden er regelmatig praktijktesten gedaan op de a270 en heeft Helmond op diverse plaatsen slimme verkeerslichten.

Dit soort initiatieven heeft ervoor gezorgd dat Helmond een goede reputatie heeft verkregen. En de goede reputatie heeft ertoe geleid dat de stad benaderd is om deel te nemen aan nieuwe Europese projecten. De Europese commissie heeft de afgelopen periode vier verschillende projecten goedgekeurd waaraan Helmond zal deelnemen. Dit betekend dat de ambtelijke uren die aan de projecten worden besteed, vergoed zal worden door de Europese commissie. De daadwerkelijke onderzoeken en testen zullen grotendeels uitgevoerd worden rond de Automotive Campus.
Zoals eerder beschreven zijn er vier projecten goedgekeurd door de Europese commissie, waaronder;

Autopilot
Een groot project van ongeveer 20 miljoen euro. Dit project is erop gericht om aspecten als; geautomatiseerd rijden, the internet of Things en duurzame mobiliteitsdiensten en vervoersconcepten met elkaar te combineren en te ontwikkelen. Het slotevenement van dit project zal op de Automotive Campus plaatsvinden, waarschijnlijk in 2019 of 2020.

Capital
Een project om kennisuitwisseling en trainingsprogramma’s op te bouwen op het gebied van intelligente transportsystemen.

Maven
Een project dat zich richt op onderzoek naar en het testen van geautomatiseerde voertuigen. De interactie tussen geautomatiseerde voertuigen en verkeerslichten staat in dit project centraal.

C-TheDifference
Tot slot zorgt dit project ervoor dat er verdere ontwikkelingen komen bij intelligente transportsystemen. Je kunt denken aan optimalisatie van systemen die gebruikt worden om verkeerslichten te beïnvloeden.

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign