030 - 2518995 info@interstep.nl
’s Werelds eerste draagbare airco

’s Werelds eerste draagbare airco

Voor alle campingliefhebbers onder ons, eindelijk een oplossing voor de slapeloze nachten in een ‘te warme’ tent. De Zero Breeze is in het leven geroepen, een draadloze airco die overal te gebruiken is. Of je nu op het strand ligt, op de camping of op een boot, je blijft de hitte de baas.

De herfst is nu een tijdje aan de gang, maar de zomer duurde dit jaar tot ver in september. Tijdens de onverwachte hitte zochten veel mensen naar een beetje verkoeling. Een draagbare airconditioning kan hierbij helpen. De Zero Breeze is de eerste draadloze airconditioner die overal te gebruiken is.

De techniek achter de Zero Breeze is niet heel anders dan de meeste airconditioners. De Zero Breeze gebruikt ook een warmtepomp en een gesloten koelsysteem met een milieuvriendelijk koelmiddel. Aan de voorkant zit een blaasopening voor de koele lucht.

Het koelvermogen bedraagt duizend BTU (British termal unit) per uur, wat overeenkomt met 293 W. Zero Breeze geeft aan dat dit genoeg is om kleine gesloten ruimten met een vloeroppervlakte van maximaal 4,6 vierkante meter te koelen tot een temperatuur van 7 °C. Grotere ruimten koelen kan ook, alleen gaat dit minder snel en worden ze minder koud.

De Zero Breeze is direct op het lichtnet aan te sluiten of is te voorzien van een optioneel accupakket van 40 Ah, dat vast geklikt wordt aan de onderkant. Het apparaat kan op volle batterijen op de mediumstand maximaal 5 uur koelen, op vol koelvermogen houdt het apparaat het 3,5 uur vol. Als de accu leeg is sluit je deze aan in het stopcontact.

Naast het koelen kan de Zero Breeze ook muziek spelen via de ingebouwde bluetooth speakers. Daarnaast kan de Zero Breeze ook mobiele apparaten opladen via de twee USB-oplaadpoorten.

Qua formaat en gewicht is de Zero Breeze te vergelijken met een stofzuiger. Het gewicht is rond de 4 kg.

Het ontwerpteam heeft via een succesvolle crowdfundingcampagne het meervoudige beoogde startkapitaal opgehaald om de Zero Breeze in productie te nemen. Het leveren van de eerste producten staat gepland voor maart 2017.

Bekijk het filmpje hieronder!

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign