030 - 2518995 info@interstep.nl
Projectbezoek Avenue2

Projectbezoek Avenue2

Maar liefst vier medewerkers van InterStep zijn op dit moment werkzaam voor het Avenue2 project. Dit is een projectorganisatie, bestaande uit Strukton en Ballast Nedam die in het leven is geroepen om de integrale gebiedsontwikkeling A2 Maastricht te realiseren.

Het projectplan wordt ‘de Groene Loper’ genoemd en zal gaan zorgen voor een goede bereikbaarheid van Maastricht, de doorstroming op de A2 en nieuwe kansen voor de ontwikkeling van aangrenzende buurten. De Groene Loper komt te liggen tussen de knooppunten Geusselt en Europaplein. Zoals je op de afbeelding kunt zien wordt het een gestapelde tunnel met 2×2 tunnelbuizen boven elkaar.

InterStep heeft een aantal van haar medewerkers bezocht die werkzaam zijn op de vestiging van Strukton Worksphere in Breda. Op deze locatie worden alle engineering- en tekenwerkzaamheden verricht die nodig zijn bij de uitvoering in Maastricht. In totaal zijn er zo’n 35 medewerkers werkzaam op deze afdeling. Rob is een van deze medewerkers, zijn functie is elektrotechnisch tekenaar en houdt zich ook bezig met engineering. Rob is verantwoordelijk voor de verdeelkasten en bekabeling. Hij houdt zich bezig met het uitrekenen van de kanalen en het installatieschema.

Dennis is op dit project werkzaam als tekenaar elektrotechniek en is verantwoordelijk voor alle verlichting in de tunnel. Zo houdt hij zich bezig met de groepenindeling en noodverlichting voorzieningen. Daarnaast moet alles goed geschakeld zijn en moeten er voldoende vermogen en kabels op een groep worden aangesloten.

Donald is een lead engineer en is bij dit project verantwoordelijk voor de configuratie van de TRS-systemen. Donald houdt zich op dit moment bezig met het creëren van overzicht en het bijhouden van informatie, waarna hij later het TRS-systeem gaat invullen.

In 2011 is Avenue2 gestart met voorbereidende werkzaamheden zoals het verleggen van kabels, leidingen en riolering, bodem- en archeologie, kappen van bomen en sloop van de eerste flats voor A2 Maastricht. In 2012 zijn ze begonnen met de daadwerkelijke bouw van de tunnel. Er wordt verwacht dat in juni 2015 de tekeningen en voorbereidingen klaar zijn, zodat ‘de Groene Loper’ eind 2016 kan worden opgeleverd. Na de oplevering zullen dagelijks duizenden mensen door de tunnel heen rijden, zonder stil te staan bij alle werkzaamheden die komen kijken bij het bouwen van een 2,3 km lange tunnel!

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign