030 - 2518995 info@interstep.nl
Op zonne-energie de wereld rond

Op zonne-energie de wereld rond

Duurzaamheid, een term die in de huidige maatschappij niet meer weg te denken is. Ook het eerste duurzame studentenuitzendbureau van Nederland ‘GreenBlue’, dat geheel onder de vleugels van InterStep hangt, is gericht op duurzaamheid. Zo wordt onder andere de CO2 die de uitzendkrachten van GreenBlue uitstoten extern gecompenseerd. Dit doen ze door te investeren in projecten die CO2-reductie garanderen. Zo draagt ook GreenBlue zijn steentje bij. De combinatie van duurzaamheid en technologie past bij InterStep en dus delen we graag zo nu en dan opvallende artikelen die we langs zien komen.

Binnen de luchtvaart is duurzaamheid een hot item geworden in de laatste jaren, mede doordat de transportsector steeds op zoek is naar alternatieve brandstoffen. Onlangs heeft er binnen de luchtvaart een primeur plaatsgevonden: voor het eerst is een vliegtuig erin geslaagd om enkel en alleen op zonne-energie de wereld rond te vliegen.

Vanuit Cairo in Egypte heeft het zonnevliegtuig Solar Impulse, met verschillende langdurige tussenstops in 48 uur en 37 minuten de wereld rond gevlogen en geland in Abu Dhabi. Ondanks vele technische problemen is het vliegtuig, dat in maart 2015 op steeg (en in augustus 2015 zijn reis had moeten voltooien) in juli 2016 – bijna een jaar later dan gepland – zijn reis afgerond.

De doelstelling van de initiatiefnemers van deze reis om de wereld was om mensen te inspireren en te laten zien waartoe schone technologieën in staat zijn als we met z’n allen de schouders eronder zetten. Helaas is er nog wel een hele lange weg te gaan voordat vliegtuigen op zonne-energie daadwerkelijk ingezet kunnen worden voor passagiersvliegtuigen.

De Solar Impulse zal niettemin een bijdrage leveren aan een toekomst waarin schonere vliegmachines het luchtruim kiezen. Hierbij valt onder andere te denken aan onbemande drones die satellieten overbodig maken. Deze onbemande vliegtuigen zullen in staat zijn om veel hoger te vliegen dan ze vandaag de dag kunnen en dus kunnen ze luchtverkeer en slecht weer vermijden. Uiteindelijk is het dan een veel goedkoper en duurzamer alternatief voor satellieten.

In een wereld waarbij alternatieve brandstoffen een steeds grotere rol krijgen, kan de luchtvaart niet achterblijven. Laat de Solar Impulse een mooie stap in de juiste richting zijn.

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign