030 - 2518995 info@interstep.nl
Na Facebook gaan nu ook Google en YouTube stappen ondernemen tegen terroristische propaganda!

Na Facebook gaan nu ook Google en YouTube stappen ondernemen tegen terroristische propaganda!

Terroristische propaganda wordt regelmatig verspreid over het internet. Afgelopen tijd worden sociale media opgeroepen om meer actie te ondernemen tegen deze terroristische video’s, afbeeldingen en teksten. Vorige week donderdag maakte Facebook al bekend stappen te gaan ondernemen en nu maakt ook Google zijn aanpak bekend. De stappen van Facebook en Google zijn een combinatie van kunstmatige intelligentie en menselijke moderatie. Google hanteert hiervoor vier verschillende stappen.

Zelflerende systemen

Op Google en Youtube worden zelflerende algoritmes ingezet die terroristische inhoud sneller kan herkennen en verwijderen. Op dit moment wordt al meer dan 50% van deze content verwijderd. Google gaat meer investeren in deze technologie, zodat dit percentage verder op gaat lopen.

Toezichthouders

Naast zelflerende algoritmes wordt ook de groep menselijke toezichthouders vergroot. Deze groep beoordeelt of video’s en teksten, die door online gebruikers? zijn gemarkeerd als ‘niet oke’, ook daadwerkelijk de regels overtreden. Deze groep bestaat op het moment al uit 63 non-gouvernementele organisatie, en daar komen nog eens 50 organisaties bij.

Geen advertenties

Naast terroristische propaganda worden ook video’s die op het randje zijn, strenger aangepakt. Voordat kijkers deze beelden willen zien, krijgen zij een waarschuwing. Ook worden deze video’s uitgesloten van advertenties. Hierdoor kan er geen geld verdiend worden met deze content.

Anti-radicalisatie

Tenslotte probeert Google doelwitten van radicalisatie te overtuigen om niet te radicaliseren. Potentiële IS-rekruten worden naar anti-terrorisme-video’s verwezen om ze op andere gedachten te brengen. Dit wordt met dezelfde technologie gedaan, waarmee gepersonaliseerde advertenties worden gemaakt.

Google probeert samen te werken met bedrijven als Facebook, Microsoft en Twitter om terrorisme online sneller de kop in te kunnen drukken.

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign