030 - 2518995 info@interstep.nl
Minister Schultz in gesprek met telecombedrijven over automodus smartphones

Minister Schultz in gesprek met telecombedrijven over automodus smartphones

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gaat met telecombedrijven in gesprek of het mogelijk is dat een auto de functies van de telefoon overneemt als je gaat rijden.

Volgens de minister van Infrastructuur en Milieu is het bedienen van de smartphone in de auto een groot probleem. “Je ziet nu automobilisten die voortdurend de aandacht op de telefoon in de houder richten in plaats van op de weg. Dus we moeten verder kijken. Verbieden is een optie”, zegt ze tegen het AD.

Het is al verboden om een smartphone vast te houden, maar Schultz zou dit verbod graag willen uitbreiden zodat de telefoon ook niet bediend mag worden. Hierdoor zou de telefoon ook niet bediend mogen worden terwijl hij in een houder hangt.

Schultz denkt dat er effectievere oplossingen dan een breder verbod zijn: “Ik heb liever dat we slimme technologie krijgen, waardoor je telefoon tijdens de rit compleet wordt overgenomen door je auto. Of dat bepaalde functies uitgaan als je rijdt. We gaan daarover in gesprek met telecombedrijven.”

De minister geeft daarbij Pokémon Go als voorbeeld, een spel dat al een speciale automodus bevat. “Als je Pokémons wilt vangen, schakelt de telefoon ook uit als je te hard gaat.”

Niet alleen Nederland kijkt naar een automatische smartphoneblokkade in de auto. De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) stelde onlangs nieuwe richtlijnen op, waarin smartphonemakers worden verzocht een speciale automodus te ontwikkelen. Deze zou functies van het toestel in het verkeer blokkeren.

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign