030 - 2518995 info@interstep.nl
Junior Machine Engineer Automotive/Mechanical – Tilburg

Junior Machine Engineer Automotive/Mechanical – Tilburg

Introductie

InterStep is landelijk actief als projectdetacheerder in de techniek. Wij zijn sterk vertegenwoordigd in de segmenten Installatietechniek, Industrie en Ingenieurs & Adviesbureaus. Onze collega’s krijgen de mogelijkheid zich te blijven ontwikkelen in hun carrière en vakgebied door middel van opleiding en coaching. Hierdoor zorgen wij ervoor dat jij mee kunt met de bewegingen in de markt en technologische ontwikkelingen en voldoende uitdaging hebt in je werk. Ben je op zoek naar een werkgever die breed vertegenwoordigd is in de techniek en daarnaast persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel heeft staan, reageer dan op een van onze vacatures en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Organisatie

De afdeling is verantwoordelijk voor het doorvoeren van verbeteringen in de productie van duwbanden.

De duwband bestaat uit honderden individuele, speciaal ontworpen stalen elementen die bij elkaar worden gehouden door twee pakketten van stalen snaren van een hoogwaardige legering.

Dit gebeurt op korte termijn door het leveren van directe productie support en op (middel)lange termijn aan de hand van analyses van onderhoudskosten en technische beschikbaarheid. Tevens zorgt de afdeling voor het onderhouden en continu verbeteren van de (technische) documentatie en de onderhoudsplannen.

Binnen de afdeling Element Manufacturing Engineering biedt onze opdrachtgever een uitdagende positie voor een junior Machine Engineer.


Functie

Je bent de technische specialist van de groep en verantwoordelijk voor de totale beschikbaarheid van machines en de verbetering hiervan.

Je hebt een ondersteunende rol voor de on-time, on-spec en on-budget uitvoering van nieuwe projecten.Hierin organiseer je het geplande onderhoud en ben je het eerste aanspreekpunt voor de directe engineering support die nodig is voor zijn/haar processen.

Onderdelen hiervan zijn ontwikkeling, bestelling en inbedrijfstelling van nieuwe machinelijnen t.b.v. de productie, de implementatie en verbeteringen van nieuwe toepassingen op de bestaande productieprocessen van onze opdrachtgever.

Deze verbeteringsinitiatieven richten zich o.a. op de fabriek in Tilburg en Ho Chi Minh-Stad (Vietnam).

Je werkzaamheden omvatten o.a. de volgende aspecten:

 • Onderhoudsprojecten ondersteunen en beheren.
 • Voorbereiding en monitoren van onderhoudsplannen en werk methodieken.
 • Ontwikkeling en onderhoud van Machine Documentation Sets (MDS).
 • Fouten en onderhoudsdata analyseren t.b.v. continuous improvement.
 • Budgetteren van onderhoudsplannen.

Daarnaast zal je worden ingezet als team member of projectleider voor verbeterprojecten die lopen of gaan lopen binnen de afdeling. Onderwerpen hierin zijn onder andere het verhogen van technische beschikbaarheid (indien nodig) en het reduceren van onderhoudskosten. Hierin ben je proces en afdeling overschrijdend inzetbaar.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO Werktuigbouwkunde of Autotechniek opleiding.
 • Je hebt in je stages of op een andere manier ervaring opgedaan in een industriële productieomgeving.
 • Je hebt kennis van productiemachines, productieprocessen en toegepaste technologie.
 • Je bent daarnaast gestructureerd, analytisch, kritisch en je bent in het bezit van goede communicatie en sociale vaardigheden.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Engels (gesproken en geschreven).
 • Je hebt enige ervaring met project management.
 • Je bent sterk analytisch en oplossingsgericht en je hebt bij voorkeur reeds enige ervaring met 8D, KT problem solving technieken.

Aanbod

Ben jij praktisch ingesteld en vind je het leuk om een groot deel van je tijd door te brengen op de produktie vloer?

Bij InterStep bieden wij onze collega’s een marktconform salaris, persoonlijke begeleiding en een jaarlijks opleidingsbudget aan.

Sollicitatie

Heb je interesse, vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marcel van Gogh ( 06 21 39 89 58) of per mail: m.vangogh@interstep.nl

Solliciteren
Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on Twitter

Deze vacature tippen?

Kent u iemand die uitstekend op deze vacature zou passen? Stuur hem/haar dan direct een bericht via onderstaand formulier.
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign