030 - 2518995 info@interstep.nl
Futuristische Dubai vastberaden om Hyperloop treinen te realiseren

Futuristische Dubai vastberaden om Hyperloop treinen te realiseren

Elon Musk kwam in 2013 met het concept voor de Hyperloop Trein, vele experts waren overtuigd dat het tijd nodig had voordat de Hyperloop treinen gerealiseerd kunnen worden. Maar de recente ontwikkelingen in het futuristische Dubai spreken dit tegen.

De Hyperloop trein wordt aangedreven door elektriciteit en magnetisme waardoor er een snelheid gehaald kan worden van 1.220 kilometer per uur. Veel sneller dan bijvoorbeeld een JR Maglev MLX01 die een snelheid van ongeveer 581 kilometer per uur.

Dubai heeft een coalitie gevormd met een bedrijf uit de verenigde staten. Samen onderzoeken zij of de huidige treinen stelsel van Dubai voldoet aan de gestelde eisen, om een Hyperloop trein te kunnen gebruiken.

Hyperloop One heeft zijn zinnen gezet op het creëren van een holistisch netwerk dat alle naburige Midden-Oosten landen als: Abu Dhabi, Doha, Qatar, Bahrein en Saoedi-Arabie, verbind doormiddel van een onderzeese tunnel.

Saif al-Aleeli, CEO van de Dubai Future Foundation zegt: “Stel je voor dat je woont in Riyad, dat je werkt in Dubai, dineert in Abu Dhabi en naar de bioscoop gaat in Qatar. Dit is iets wat we voor elkaar willen krijgen met dit project.”

Dubai staat al bekend om haar architecturale wonderen, zoals ’s werelds grootste gebouw en het transport fenomeen: een autonome metrolijn. Een Hyperloop netwerk zou de perfecte aanvulling zijn op deze technologische verbazingwekkende stad.

Maar zo fascinerend als de regionale Hyperloop netwerk klinkt, de huidige markt blijft onvoorspelbaar. Het is daarom de vraag of de Hyperloop netwerk daadwerkelijk een succes gaat worden. De lage mondiale olieprijzen en de onvoorspelbaarheid van de markt kan gevaarlijk zijn voor de toekomst van de Hyperloop netwerk. Alleen de tijd zal leren of het Hyperloop netwerk daadwerkelijk wordt omgezet in een realiteit. We wachten af.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on Twitter

Overig nieuws

Test je engineer skills met je eigen articifial intelligence robot!

Op Kickstarter lanceerde Creoqode de Nova een ‘do it yourself’ kit om een artificial intelligence robot te bouwen. Met Nova kun je zelf je codeer en engineer skills testen, door controle te krijgen over de Nova, precies zoals jij dat zou willen. Met Nova kun je leren coderen, werken met elektrot....

Lees meer..

Ook TU Eindhoven wint de World Solar Challenge!

Afgelopen donderdag won TU Delft de World Solar Challenge in de Challenger-klasse met de Nuna9. Vrijdag finishte de Stella Vie van Solar Team Eindhoven in de Cruiser-klasse en veroverder de eerste plaats. In deze klasse gaat het niet alleen over snelheid, zoals in de challenger-klasse, maar om effic....

Lees meer..

TU Delft wint World Solar Challenge!

Het Nuon Solar Team uit Delft heeft opnieuw de Bridgestone World Challenge in Australië gewonnen. Een wereldwijde wedstrijd waarin teams tegen elkaar strijden met auto’s die rijden op zonne-energie. Alle 40 deelnemende teams startte op 8 oktober in Australië. Het parcours, dat dwars door Austral....

Lees meer..

Schip Volvo Ocean Race getest in MARIN testbassin!

Schipper Simeon Tienpont doet mee aan de Volvo Ocean Race, een internationale zeilwedstrijd. Om de drie jaar strijden landen tegen elkaar, door in 9 maanden, in verschillende etappes om de wereld te zeilen. Het zeilschip waarmee Simon gaat racen is door MARIN getest in hun testbassin in Wageningen. ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign