030 - 2518995 info@interstep.nl
Futuristische Dubai vastberaden om Hyperloop treinen te realiseren

Futuristische Dubai vastberaden om Hyperloop treinen te realiseren

Elon Musk kwam in 2013 met het concept voor de Hyperloop Trein, vele experts waren overtuigd dat het tijd nodig had voordat de Hyperloop treinen gerealiseerd kunnen worden. Maar de recente ontwikkelingen in het futuristische Dubai spreken dit tegen.

De Hyperloop trein wordt aangedreven door elektriciteit en magnetisme waardoor er een snelheid gehaald kan worden van 1.220 kilometer per uur. Veel sneller dan bijvoorbeeld een JR Maglev MLX01 die een snelheid van ongeveer 581 kilometer per uur.

Dubai heeft een coalitie gevormd met een bedrijf uit de verenigde staten. Samen onderzoeken zij of de huidige treinen stelsel van Dubai voldoet aan de gestelde eisen, om een Hyperloop trein te kunnen gebruiken.

Hyperloop One heeft zijn zinnen gezet op het creëren van een holistisch netwerk dat alle naburige Midden-Oosten landen als: Abu Dhabi, Doha, Qatar, Bahrein en Saoedi-Arabie, verbind doormiddel van een onderzeese tunnel.

Saif al-Aleeli, CEO van de Dubai Future Foundation zegt: “Stel je voor dat je woont in Riyad, dat je werkt in Dubai, dineert in Abu Dhabi en naar de bioscoop gaat in Qatar. Dit is iets wat we voor elkaar willen krijgen met dit project.”

Dubai staat al bekend om haar architecturale wonderen, zoals ’s werelds grootste gebouw en het transport fenomeen: een autonome metrolijn. Een Hyperloop netwerk zou de perfecte aanvulling zijn op deze technologische verbazingwekkende stad.

Maar zo fascinerend als de regionale Hyperloop netwerk klinkt, de huidige markt blijft onvoorspelbaar. Het is daarom de vraag of de Hyperloop netwerk daadwerkelijk een succes gaat worden. De lage mondiale olieprijzen en de onvoorspelbaarheid van de markt kan gevaarlijk zijn voor de toekomst van de Hyperloop netwerk. Alleen de tijd zal leren of het Hyperloop netwerk daadwerkelijk wordt omgezet in een realiteit. We wachten af.

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign