030 - 2518995 info@interstep.nl
Futuristische Dubai vastberaden om Hyperloop treinen te realiseren

Futuristische Dubai vastberaden om Hyperloop treinen te realiseren

Elon Musk kwam in 2013 met het concept voor de Hyperloop Trein, vele experts waren overtuigd dat het tijd nodig had voordat de Hyperloop treinen gerealiseerd kunnen worden. Maar de recente ontwikkelingen in het futuristische Dubai spreken dit tegen.

De Hyperloop trein wordt aangedreven door elektriciteit en magnetisme waardoor er een snelheid gehaald kan worden van 1.220 kilometer per uur. Veel sneller dan bijvoorbeeld een JR Maglev MLX01 die een snelheid van ongeveer 581 kilometer per uur.

Dubai heeft een coalitie gevormd met een bedrijf uit de verenigde staten. Samen onderzoeken zij of de huidige treinen stelsel van Dubai voldoet aan de gestelde eisen, om een Hyperloop trein te kunnen gebruiken.

Hyperloop One heeft zijn zinnen gezet op het creëren van een holistisch netwerk dat alle naburige Midden-Oosten landen als: Abu Dhabi, Doha, Qatar, Bahrein en Saoedi-Arabie, verbind doormiddel van een onderzeese tunnel.

Saif al-Aleeli, CEO van de Dubai Future Foundation zegt: “Stel je voor dat je woont in Riyad, dat je werkt in Dubai, dineert in Abu Dhabi en naar de bioscoop gaat in Qatar. Dit is iets wat we voor elkaar willen krijgen met dit project.”

Dubai staat al bekend om haar architecturale wonderen, zoals ’s werelds grootste gebouw en het transport fenomeen: een autonome metrolijn. Een Hyperloop netwerk zou de perfecte aanvulling zijn op deze technologische verbazingwekkende stad.

Maar zo fascinerend als de regionale Hyperloop netwerk klinkt, de huidige markt blijft onvoorspelbaar. Het is daarom de vraag of de Hyperloop netwerk daadwerkelijk een succes gaat worden. De lage mondiale olieprijzen en de onvoorspelbaarheid van de markt kan gevaarlijk zijn voor de toekomst van de Hyperloop netwerk. Alleen de tijd zal leren of het Hyperloop netwerk daadwerkelijk wordt omgezet in een realiteit. We wachten af.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on Twitter

Overig nieuws

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..

Virgin Hyperloop One sleept nieuw record binnen!

De Virgin Hyperloop One (het snelle transportmiddel voor de toekomst in een vacuümbuis) sleepte in het afgelopen jaar nog net het snelheidsrecord binnen. De hyperloop behaalde een maximumsnelheid van 387 km/h op de 500 m lange testbaan in de woestijn van Nevada. De Virgin Hyperloop One versloeg de ....

Lees meer..

Hoogste ijstoren ooit is gebouwd in China!

Terwijl de temperatuur in Nederland amper onder het vriespunt komt, bouwde studentengroep Structural Ice in China de hoogste ijstoren ooit. Onder leiding van de TU/e nam de groep deel aan het Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival. De toren, genaamd Flamenco Ice Tower, haalde een hoogt....

Lees meer..

De Hyperloop wordt gesteund door de Tweede Kamer

Op 5 december nam de Tweede Kamer een motie aan die de regering verzoekt om onderzoek te doen naar financiering voor de Hyperloop. Zij willen dat Nederland koploper blijft in de ontwikkeling van dit nieuwe vervoersysteem in vacuümbuizen. ....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign