030 - 2518995 info@interstep.nl
Eindhoven behoudt koppositie in Nederlandse ranglijst technische universiteiten

Eindhoven behoudt koppositie in Nederlandse ranglijst technische universiteiten

De Keuzegids Universiteiten bestempelt de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) weer als favoriete technische universiteit van Nederland. Zoals de twee voorgaande jaren staat de TU/e bovendien op de derde plek van alle universiteiten in Nederland.

Op de TU/e krijgen twee opleidingen het kwaliteitszegel van de Keuzegids. Dit zijn de opleidingen scheikundige technologie en technische wiskunde.

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie die verantwoordelijk is voor de gids. Heeft ook de arbeidsperspectieven van studenten uit het wetenschappelijk onderzoek bekeken. Een afgestudeerde met een bèta-achtergrond verdient bijna duizend euro meer dan zijn gelijke met een afgeronde alfa-studie. Dat blijkt uit prognoses van het Maastrichtse instituut: ROA en actuele gegevens uit de Nationale Alumni Enquête.

De onderzoekers melden in hun analyse een scherpe tweedeling tussen studies met veel en weinig succes op de arbeidsmarkt en constateren met name een onderscheid tussen alfa- en bètastudies. Voor wat Eindhoven betreft merkt de gids op dat afgestudeerden in de regio Zuidoost-Brabant relatief gemakkelijk werk vinden in de high Tech maakindustrie.

De Keuzegids vergelijkt en beoordeelt alle bacheloropleidingen in het wetenschappelijk onderwijs. Dat gebeurt op basis van studiesucces, aantal contacturen, oordelen van experts en vooral de oordelen van studenten over verschillende aspecten van het onderwijs. Per vakgebied bevat de gids een overzicht van alle bacheloropleidingen, met daarin ook de kwaliteitsoordelen. Daarnaast geeft de gids samenvattende oordelen per instelling gegeven.

Onderwijskwaliteit

De redactie van de Keuzegids Universiteiten is scherp in haar oordeel over de technische universiteiten in Nederland. De TU/e heeft volgens de gids ‘een verfrissende aanpak van onderwijs’ en prima faciliteiten. ”Als het om onderwijskwaliteit gaat, scoort ‘Eindhoven’ duidelijk hoger dan Twente en Delft. De docenten krijgen veel lof, net als de grote aandacht voor vaardigheden.

In de nieuwe gids roemt de redactie Eindhoven als internationale Hotspot voor innovatie en design. Het studentenleven is er gemoedelijk, de stad heeft hippe eetcafés en ook de ondernemersgeest op Strijp-S wordt expliciet benoemd. Over de TU/e meldt de Keuzegids dat ondernemerschap er gestimuleerd wordt.

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign