030 - 2518995 info@interstep.nl
Eerste circulaire business development hub ter wereld: Valley

Eerste circulaire business development hub ter wereld: Valley

Bij InterStep staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We worden enthousiast van projecten die hierbij een positieve invloed op kunnen uitoefenen. Vandaar dat we ontwikkelingen rondom Valley goed in de gaten houden. Maar wat is Valley? En wat kan Valley betekenen voor Nederland?

Ongeveer vijf kilometer van luchthaven Schiphol wordt in de tweede helft van 2017 ‘s werelds eerste circulaire business development hub ontwikkeld. Met Valley wordt er een belangrijke stap gezet in de versnelling van circulaire innovatie in Nederland. De timing kon niet beter. De Nederlandse overheid heeft net bekend gemaakt een volledig circulair Nederland te willen realiseren in 2050. Dit betekent dat grondstoffen indien mogelijk worden hergebruikt. En dat producten en materialen dusdanig worden ontworpen dat deze maximaal van waarde blijven.

Valley biedt ruim 20.000 m² aan oppervlakte voor bedrijfsleven, wetenschap en overheid om aan de slag te gaan met circulaire vraagstukken. Het project is een initiatief van Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh Groep. In samenwerking met William McDonough, de Ellen MacArthur Foundation, SADC, Schiphol, Gemeente Haarlemmermeer en Netherlands Circular Hotspot. Zij bouwen samen een proeftuin voor nieuwe ideeën, technologieën, financieringsconstructies en businessmodellen.

Valley sluit perfect aan bij ambitie kabinet
Het kabinet presenteerde onlangs haar ambitie genaamd: ‘Nederland Circulair in 2050’. De circulaire gebiedsontwikkleing rondom Schipschol sluit perfect aan bij de ambitie van het kabinet. De Rijks brede aanpak onderstreept dat de transitie naar de circulaire economie een flinke omwenteling betekent voor ondernemers. Om de transitie te versnellen is er een sterke behoefte aan grootschalige experimenten, creativiteit en open innovatie. Hierbij is de samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid, wetenschap en lokale initiatieven essentieel.

Partijen die staan te trappelen hoeven niet te wachten tot volgend jaar om aan de slag te kunnen. Momenteel dient een speciaal omgebouwde hoeve in Hoofddorp, als eerste fysieke manifestatie van de grootschalige circulaire gebiedsontwikkeling. Ook wel Valley Béta genoemd. In Valley Béta kunnen potentiele partijen samenwerken aan circulaire projecten. Daarbij biedt Valley Béta ondernemers een kans om potentiele opdrachtgevers te ontmoeten, of om betrokken te raken bij lopende innovatietrajecten.

Grondstoffen schaarste en milieueffecten vragen om circulaire economie
Primaire grondstoffen reduceren sterk in aantallen, daarom is er de noodzaak om zorgvuldiger om te gaan met primaire grondstollen. De wereldbevolking blijft sterk groeien, waardoor ook de levensstandaard toe neemt. Dit resulteert in een toename van vraag naar grondstoffen. Dit zijn redenen dat het kabinet initiatieven introduceert zoals ‘Nederland Circulair in 2050’. De vraag naar grondstoffen stijgt, helaas zijn grondstoffen beperkt. Als er vanwege dit soort initiatieven manieren gevonden kunnen worden om zorgvuldiger om te gaan met grondstoffen, waardoor de toenemende vraag gerealiseerd kan worden. Dan zullen de grondstoffen in de toekomst efficiënter gebruikt kunnen worden, wat ertoe leidt dat de grondstoffen in de toekomst niet of minder snel op zullen raken.

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign