030 - 2518995 info@interstep.nl
Een autonome vloot voor Amsterdam

Een autonome vloot voor Amsterdam

MIT (Massachusetts institute of technology) en de AMS (Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions) gaan beide met een budget van 25 miljoen aan de slag, om nieuwe mogelijkheden te creëren voor infrastructuur in de Amsterdamse grachten.

“Stel je eens voor, een vloot van autonome boten, waar zowel mensen als goederen op vervoert kunnen worden.” aldus Cicier Ratti, professor van Urban Technologies van de MIT-departement van urbane studies en planning.

De ROBOAT-project zal logistieke platformen ontwikkelen die zowel mensen als goederen kunnen vervoeren over de grachten van Amsterdam. De ‘roboats’ kunnen zelf een dynamische infrastructuur creëren die binnen een uur zowel opgebouwd als afgebroken kunnen worden.

De Amsterdamse grachten zullen de komende vijf jaar het decor zijn van het onderzoeksprogramma. Ze zullen in grote schaal testen in hoeverre ‘roboats’ mensen en goederen kunnen vervoeren.
Daarnaast zullen de onderzoekers zich bezighouden met onderwater robots die bijvoorbeeld metingen in het rioleringssysteem kunnen uitvoeren. Ze willen onder andere dat de ‘roboats’ beginnende ziektes in het water kunnen detecteren.

Tenslotte krijgen de ‘roboats’ ook schoonmaakwerkzaamheden. Jaarlijks verdwijnen er 12.000 fietsen in de Amsterdamse grachten. Het is de bedoeling dat de ‘roboats’ afval, zoals fietsen uit de grachten kan halen. Een doelstelling van het project is om de Amsterdamse grachten ‘schoner’ te maken en te behouden. De ‘roboats’ zullen dus diverse taken moeten kunnen uitvoeren.
De MIT en de AMS zien genoeg kansen in dit project, mocht de ROBOAT-project daadwerkelijk een succes zijn, dan kunnen zij dit implementeren in andere watersteden. De eerste prototypen van ‘roboats’ worden in 2017 op het water verwacht.

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign