030 - 2518995 info@interstep.nl
Design Engineer – Boxtel

Design Engineer – Boxtel

Introductie

Draag bij aan unieke “drive en control” projecten en gebruik je kennis van hydrauliek en pneumatiek om er voor te zorgen dat het systeem werkt.

Organisatie

Onze opdrachtgever is marktleider op het gebied aandrijf- en besturingstechnieken. Momenteel zijn zij actief met een vooraanstaand maritiem project. De afdeling systems engineering zorgt voor de vertaling van ontwerpen naar maakbare pakketten. Vervolgens is ook de taak van de afdeling om de ontwerpen te te toetsen aan de uitwerking en vastgelegde specificaties. Dit vergt anticipatievermogen, creativiteit, daadkracht en vastberadenheid van de medewerkers.

Functie

Een Design Engineer heeft als hoofdtaak om ontwerpen voor aandrijfsystemen te creëren en te analyseren. Voor de Design Engineer in de discipline Hydraulic Engineering is dit met name op hydraulisch vlak. Het begint bij het pakket van eisen, het vertalen van eisen naar ontwerpen en deze analyseren, productiebegeleiding en het eindigt bij de oplevering op site.

In deze rol draag je bij aan het concept en detail ontwerp van maritieme systemen, m.n. op hydraulisch vlak. Je evalueert de haalbaarheid van de ontwerpvoorstellen, verzamelt en specificeert eisen en randvoorwaarden om zo te kunnen beoordelen of de gemaakte module overeenkomst met het ontwerp. Daarnaast analyseer je het ontwerp met betrekking tot functionaliteit, prestatie en veiligheid.

Je past relevante interne en externe regelgeving c.q. normen (Classificaties) toe en je verzorgt de validatie van klanteis tot eindproduct.

Daarnaast heb je als Design Engineer, werkend in de discipline Hydrauliek, ook aanvullende taken zoals het beoordelen van de functionaliteit en omzetten hiervan in hydraulische schema’s en stuklijsten. Je dimensioneert van hydraulische aandrijvingen. Je maakt dynamische analyses en zet berekeningen op van hydrualische aandrijvingen. Je Coördineert testactiviteiten in Boxtel en bij klanten wereldwijd onshore en offshore.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde HTS / TU Werktuigbouwkunde opleiding en een aantal jaren werkervaring.

Je bent Doel- en resultaatgericht.

Je bent in staat om samen te werken.

Tot slot ben je;

Flexibel, ondernemend, commercieel gericht en durf Analytisch doch praktisch, creatief en oplossingsgericht.

Bereid om langere tijd werkzaamheden uit te voeren in het buitenland.

Aanbod

Ben jij praktisch ingesteld en avontuurlijk ingesteld?

Bij InterStep bieden wij onze collega’s een marktconform salaris, persoonlijke begeleiding en een jaarlijks opleidingsbudget aan.

Sollicitatie

Heb je interesse, vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marcel van Gogh ( 06 21 39 89 58) of per mail: m.vangogh@interstep.nl

Solliciteren
Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on Twitter

Deze vacature tippen?

Kent u iemand die uitstekend op deze vacature zou passen? Stuur hem/haar dan direct een bericht via onderstaand formulier.
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign