030 - 2518995 info@interstep.nl
De 8 belangrijkste technologieën voor de toekomst

De 8 belangrijkste technologieën voor de toekomst

PwC* voert ieder jaar een innovatieonderzoek uit waarbij respondenten inzicht geven in wat voor hen de belangrijkste innovatietrends zijn. Ze voorspellen welke technologieën de komende jaren in vrijwel alle sectoren de meeste impact zullen maken. Meer dan 150 technologieën worden hierbij geanalyseerd.

De acht meest essentiële technologieën van de komende vijf jaar zijn:

  1. Artificial Intelligence (AI): Apparaten die reageren op data of impulsen uit de omgeving, en op basis daarvan zelfstandig beslissingen nemen.
  2. Augmented Reality (AR): Een technologie die realiteit en virtualiteit met elkaar verbindt.
  3. Blockchain: Een vorm van databeheer die een lijst bijhoudt van data-items die gehard zijn tegen manipulatie en vervalsing (centrale mechanisme van cryptovaluta).
  4. Drones: Onbemande luchtvaartuigen die op afstand bestuurd worden of een geprogrammeerde vliegroute afleggen.
  5. Internet of Things (IoT): Een netwerk van slimme en communicerende objecten die data verzamelen.
  6. Robots: Elektromechanische machines die menselijke activiteiten kunnen automatiseren, imiteren of assisteren.
  7. Virtual Reality (VR): Computer-gegenereerde simulatie van een driedimensionale afbeelding of omgeving waarmee interactie mogelijk is.
  8. 3D printing: Een productietechniek waarbij een digitaal bestand laagje voor laagje omgezet wordt naar een tastbaar object.

 

Door het inzetten van deze technologieën kunnen organisaties belangrijke effecten teweeg brengen. Zo kunnen producten of diensten worden geïnnoveerd, kan kostenverlaging gerealiseerd worden en kan het onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent worden vergroot.

Volgens Ilja Linnemeijer (PwC partner en technologie-expert) is de belangrijkste impact van de technologieën, de nieuwe businessmodellen die er uit zullen ontstaan. Daarvoor dienen organisaties kansen wel met beide handen aan te grijpen. “Met technologie kunnen we nu vrijwel alles realiseren wat we ons kunnen inbeelden. Maar voor dat inbeelden – buiten de bekende toepassingen en businessmodellen durven denken – is creativiteit en lef nodig.”

Aan de andere kant brengen de technologieën ook uitdagingen met zich mee. Uit het onderzoek bleek dat organisaties dreigingen zien als het gaat over databeveiliging, privacy en cybercriminaliteit. Tevens geven vrijwel alle respondenten aan dat de werving van gekwalificeerde mensen een uitdaging vormt. Het rekruteren van digitaal talent blijkt erg lastig. Benodigde kerncompetenties zijn hierbij o.a. creativiteit, kritisch denkvermogen en communicatievaardigheden.

Overig nieuws

Werkstudenten Antea bij InterStep

Sinds maart 2018 biedt InterStep werkruimte aan inmiddels zestien studenten die een opdracht voor Antea Group uitvoeren. Opdrachtgever Stedin heeft Antea Group gevraagd om hen bodemadviesdiensten te leveren. Een onderdeel daarvan is het beoordelen van verschillende aanvragen in het beginstadium van ....

Lees meer..

Hoe trek je jong technisch talent aan, als je geen Elon Musk heet?

Jonge techneuten staan te springen om te werken voor een bedrijf zoals Tesla, SpaceX of The Boring company. Deze disruptieve organisaties zijn nieuw, anders, hip, snel en aantrekkelijk. Zij lijken enkel hun imago nodig te hebben om nieuw technisch talent aan te trekken. Maar wat als jouw organisatie....

Lees meer..

Onverwachte concurrentie door disruptie

We bevinden ons momenteel in de grootste industriële revolutie van de afgelopen 200 jaar. We leven in een wereld van digitale platformen en internet. De digitale snelwegen zijn in de afgelopen jaren gecreëerd, nu is het tijd om deze snelwegen volop te bewandelen. Organisaties die dit inzien en oma....

Lees meer..

De 8 belangrijkste technologieën voor de toekomst

PwC* voert ieder jaar een innovatieonderzoek uit waarbij respondenten inzicht geven in wat voor hen de belangrijkste innovatietrends zijn. Ze voorspellen welke technologieën de komende jaren in vrijwel alle sectoren de meeste impact zullen maken. Meer dan 150 technologieën worden hierbij geanalyse....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign