030 - 2518995 info@interstep.nl
Brainport Industries presenteert zich op mondiale technologiebeurs

Brainport Industries presenteert zich op mondiale technologiebeurs

Brainport Industries en Nederlandse toeleveranciers hebben ook komend jaar een eigen paviljoen op de Hannover Messe (2017). Op de grootste technologiebeurs ter wereld, tonen ze onder andere innovatieve samenwerkingsprojecten van startups en hightechbedrijven.

De Hannover Messe vindt plaats van 24 tot en met 28 april. Het centrale thema van de Hannover Messe 2017 is Industrie 4.0 met als motto: Integrated Industry – Creating Value. Ze willen hiermee een Hotspot worden van de laatste technologische trends en ontwikkelingen. Net als voorgaande jaren komt er een Dutch Industrial Supply Paviljoen in hal 4 van de Hannover Messe. Op het paviljoen zullen onder andere startups, gespecialiseerde toeleveranciers, system suppliers en hard- en softwareleveranciers staan.

Voorbereiding

Vanwege de enorme omvang van de beurs, oriënteren bezoekers zich ruim van tevoren om efficiënt en gericht bedrijven te bezoeken. Daarom wordt er op tijd gestart met de werving van geïnteresseerde bedrijven zodat zij zich optimaal kunnen profileren. Dit wordt gedaan zowel via de kanalen van de Deutsche Messe als via de Nederlandse mediacampagne.

Internationale profilering

De organisatie is in handen van: Brainport Industries, Holland Innovative, Mikrocentrum, Koninklijke Metaalunie en NEVAT in samenwerking met Hannover Consultancy en de ministeries van Economische en Buitenlandse Zaken. Met een tactvolle mediacampagne en een interessant lezingprogramma willen de samenwerkende organisaties meer internationale bezoekers trekken, om de Nederlandse maakindustrie nog beter op de kaart te zetten.

Grootste technologiebeurs

De Hannover Messe trekt ieder jaar ruim 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen. In 2016 bood de technologiebeurs ruimte aan 5200 exposanten uit 75 landen. Het evenement heeft een internationale uitstraling, niet alleen richting het Duitse Bedrijfsleven, maar ook naar internationale vakpers, media, politici en opinieleiders. Elk jaar kiest de beurs één partnerland dat extra in de spotlights staat. In eerdere jaren waren dat onder meer Rusland, China, Nederland en Amerika. Deze keer is polen aan de beurt.

Inschrijven voor het Dutch Industrial Supply Paviljoen kan tot 9 januari 2017 via de website www.dutchindustrialsupply.nl.

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign