030 - 2518995 info@interstep.nl
Bill Gates en Alibaba-baas Ma steken miljard in energietechnologie

Bill Gates en Alibaba-baas Ma steken miljard in energietechnologie

Miljardair Bill Gates en Alibaba-baas Jack Ma steken in samenwerking met andere investeerders 1 miljard dollar in bedrijven die werken aan nieuwe energie technologieën.

De oprichting van het fonds Breakthrough Energy Ventures wordt maandag officieel bekendgemaakt, melden verschillende Amerikaanse media.
Bill Gates en Jack Ma zijn niet de enige die betrokken zijn bij het fonds, ook John Doerr, Vinod Khosla, Jeff Bezos en Richard Branson zijn betrokken bij het fonds.

“Ons doel is om bedrijven te bouwen die zullen helpen om de volgende generatie van betrouwbare, betaalbare en uitstootvrije energie aan de wereld te leveren”, aldus Gates in een verklaring.

Breakthrough Energy Ventures belooft in de komende twintig jaar minstens een miljard dollar te investeren in bedrijven die zich richten op clean Tech. Het gaat dan om durfkapitaal voor zowel net beginnende als wat meer gevestigde technologiebedrijven, op gebied van elektriciteit, fabricage, bouw, transport en landbouw. BEV zal daarbij ook investeren in startups die een groot effect op de klimaatverandering kunnen hebben. Ze moeten potentieel een vermindering van minstens een halve gigaton aan broeikasgassen in petto hebben.

De uitdaging is volgens BEV om de ideeën van onderzoeksinstituten uit het laboratorium te halen en commercieel in te zetten. Het investeringsfonds is een uitvloeisel van de Breakthrough Energy Coalition. Dit samenwerkingsverband is vorig jaar opgericht door Bill Gates en onder andere Jeff Bezos van Amazon, Mark Zuckerberg van Facebook en Meg Whitman van HP steunen dit initiatief om de wereld te helpen aan CO2-neutrale bronnen van energie.

De oprichting van het fonds volgt op de verkiezing van Donald Trump, een klimaatscepticus, tot het Amerikaanse presidentschap. Trump koos de procureur-generaal Scott Pruit uit Oklahoma als leider van het milieuagentschap EPA. Hij was tijdens de regering-Obama juist fel tegenstander van het klimaatbeleid van dat agentschap.

Overig nieuws

Universiteit Twente opent lab voor ‘wearable robotics’!

Donderdagmiddag opende Universiteit Twente officieel de deuren van het ‘Wearable robotics lab’. De faciliteit is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en Roessingh R&D. ‘Wearable robotics’ worden gebruikt om de menselijke motoriek te versterken, op te bouwen of aan te vullen. De tec....

Lees meer..

Racen met autonome, elektrische auto’s

Op de Consumer Electronics Show in 2018 georganiseerd Roborace een race met volledige autonome, elektrische auto’s. Chief Strategy Officer van Roborace, Bryn Balcome vertelt: ‘Als een autonome auto veilig door een circuit met verkeer kan racen, dan kan de auto je ook veilig naar de winkel of sch....

Lees meer..

De eerste revolutionaire, kassaloze winkel van Amazon is geopend!

Op 22 januari 2018 opende Amazon de eerste Amazon Go winkel in Seatlle. Ze starten hiermee een volledig nieuw concept om te winkelen. Amazon Go bevat namelijk geen kassa’s en kassabedienden. Klanten rekenen hun aankopen niet bij de kassa af, maar in de Amazon Go-app. Zo kun je dus een boodschappen....

Lees meer..

De Valortriltrotor heeft zijn eerste vlucht gemaakt!

In december maakt de Bell V-280 Valor zijn eerste vlucht. De Bell V-280 Valor is een tiltrotor, waarbij de rotors aan de uiteinden van de korte vleugels van horizontaal naar verticaal kunnen kantelen. Tijdens de eerste vlucht maakte de helicopter meteen een volledige pedal turn (een draai van 360 gr....

Lees meer..
Website gemaakt door: 3seconds.nl Webdesign